Fasolkę namoczyć w lodowatej wodzie, odciąć ogonki i usunąć łyko. Ułożyć pionowo w słoikach. Dodać koper, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i kolendrę.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę i zalać nią na fasolkę.
Na wierzch każdego słoika wlać po łyżce oliwy. Zakręcić.
Pasteryzować w garnku lub piekarniku przez 15 minut. Wyjąć i wystudzić.
Przechowywać w piwnicy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...
Zakręcone!
Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...