/ Przepisy / Pikle z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie pokroić na wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw). Zasypać solą. Gdy puszczą sok, odcisnąć. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w słoiczkach. Przyprawić kolendrą, gorczycą, pieprzem kolorowym i curry. Zalać gorącą marynatą. Zamknąć. Wstawić do rondla z odrobiną wody i zapasteryzować w piekarniku (przez 20 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 429
Ewa gotuje - odc. nr 429

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...

 

Podobne przepisy

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Wróć do listy przepisów