Chrzanowy. Serek wymieszać z chrzanem i posmarować nim naleśnik. Ułożyć chorizo, kiełki słonecznika i pokrojoną w słupki paprykę. Posypać czarnuszką. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
Klasyczny. Naleśnik posmarować serkiem. Ułożyć warzywa pokrojone w słupki, kiełki rzodkiewki i rukolę. Posolić i zrolować. Zawinąć w papier śniadaniowy.
Paprykowy. Do serka dodać ajvar, wymieszać i posmarować naleśnik. Ułożyć szynkę i ser żółty. Posypać drobno pokrojoną rzodkiewką oraz słonecznikiem i posiekanym szczypiorem. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...