/ Przepisy / Kiszone pomarańcze

Opis przygotowania

Pomarańcze wyszorować i sparzyć. Pokroić w grube plastry i ułożyć w słoiku. Wrzucić przyprawy, wlać przestudzoną solankę i sok z cytrusów . Zamknąć i odstawić na minimum 3-4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 438
Ewa gotuje - odc. nr 438

Po kilku tygodniach w Krakowie Ewa wróci w Beskidy, by ponownie zaprosić...

 

Podobne przepisy

Jajka po turecku

Z sosem jogurtowym...

Musztarda z pigwowca

Świetny dodatek do mięs...

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Dynia marynowana

Na ostro!

Wróć do listy przepisów