/ Przepisy / Marynowana pekińska

Opis przygotowania

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - tak, by kawałki leżały obok siebie, a nie jeden na drugim. Przypraw solą i pieprzem, oprósz cukrem, skrop octem i sokiem z limonki. Przykryj czymś ciężkim, np. talerzem, i odstaw do marynowania na co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 185
Ewa gotuje - odc. nr 185

W tym odcinku Ewa zaproponuje mintaja zapiekanego pod kruszonką chlebową,...

 

Podobne przepisy

Sałata z jajem

Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Sałatka z pesto

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Wróć do listy przepisów