Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprószyć solą, ułożyć na folii, przykryć i postawić na ogniu.
Uwędzoną rybę zestawić z kuchenki i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem. Podawać z sałatą z sosem winegret. Łososia można skropić sokiem z cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi...
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...
Kanapka dla... miejskiego drwala!