/ Przepisy / Węgierska gulaszowa

Opis przygotowania

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek. Wsypać i skarmelizować paprykę.

Wrzucić pokrojone w kostkę mięso. Przesmażyć. Wlać wino. Odparować.

Zalać bulionem, przyprawić liściem laurowym i mielonym kminkiem. Dorzucić pomidory (pokrojone w kostkę, sam miąższ, bez wody i pestek). Przykryć i gotować przez ok. ½ godziny.

Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki oraz ziemniaki. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem, ew. pikantną papryką.

Podawać w kociołku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 294
Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...

 

Podobne przepisy

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Wróć do listy przepisów