Do garnka wlać śmietankę i mleko skondensowane. Wymieszać i podgrzać. Do miski przelać zimne mleko. Dodać żółtka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę. Wymieszać i przelać do garnka. Ugotować cały czas mieszając.
Biszkopty namoczyć w mleku i ułożyć na dnie prostokątnego naczynia. Zalać połową masy. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wlać resztę masy. Wyrównać i odstawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki.
Schłodzony deser udekorować tartą, gorzką czekoladą. Dookoła ułożyć połówki orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...
Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Oczyszcza organizm!