/ Przepisy / Frytki z pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę umyć, obrać i wysuszyć. Pokroić w długie słupki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posolić. Skropić oliwą. Dorzucić trochę igiełek rozmarynu. Wymieszać.

Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Żeberka w kapuście

Z grzybami i żurawiną!

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Szynka na święta

Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...

Duszaki

(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...

Wróć do listy przepisów