Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć na talerzu. Dodać pomidory, pokrojone w grubą kostkę oraz startą na tarce goudę.
Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić, wymieszać i przelać na talerz. Na samym końcu dorzucić oliwki. Udekorować liśćmi bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po raz kolejny Ewa zaprasza na potrawy kuchni hiszpańskiej. Zrobi tapenadę...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Z kuskusem i granatem;-)
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...