/ Przepisy / Gulasz z dorszem

Opis przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Rybę przełożyć na deskę. Na patelnię wlać trochę oleju. Gdy się rozgrzeje wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek. Dorzucić pokrojoną w półplasterki marchewkę oraz pokrojoną w dość dużą kostkę paprykę. Dodać pokrojone pieczarki. Wymieszać, podsmażyć i przełożyć do garnka. Podlać wywarem jarzynowym. Dodać pomidory i przecier pomidorowy. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Przykryć i gotować przez 15-20 minut.

Po tym czasie ostrożnie dodać usmażone kawałki dorsza (nie mieszać). Przykryć i podgrzewać przez kilka minut.

Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 482
Ewa gotuje - odc. nr 482

Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...

 

Podobne przepisy

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Krem z sałaty i szpinaku

A do tego bryndza!

Wróć do listy przepisów