/ Przepisy / Grysik z sokiem malinowym

Opis przygotowania

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.

Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 149
Ewa gotuje - odc. nr 149

W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...

 

Podobne przepisy

Tort hiszpański

Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...

Rolada z gruszkami

Ozdobiona czekoladą!

Piernik bardzo puszysty

Do zrobienia w ostatniej chwili;-)

Sernik bezglutenowy słodzony ksylitolem

Na płatkach owsianych;-)

Wróć do listy przepisów