ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 509

OPIS ODCINKA

Kolejny program rozpocznie zupa cytrynowa. Bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny to potrawa wymyślona prawdopodobnie wieki temu przez Francuzów, przy czym najczęściej kojarzona z kuchnią grecką lub arabską. Warto wiedzieć, że również w Polsce była niezwykle popularna już przed ponad stu laty, przy czym najczęściej gotowano ją z dodatkiem śmietany i żółtek a zalecano osobom chorym i rekonwalescentom. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa zaprosi na deser – torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Biszkopt z masą malinową

Udekorowany świeżymi owocami!

Wróć do listy odcinków